SCM music player

30. června 2015

Anime recenze | Clannad: After story


Název: Clannad: After story
V japonštině:  クラナド アフターストーリー
Vysílání: 2008 - 2009
Počet dílů: 22
Předchozí série: Clannad
Děj: Život plyne dál a Okazakiho příběh pokračuje. Končí středoškolské časy a přichází nová etapa života. Tomoya ale touto cestou už nekráčí sám. Oporou je mu nejen milovaná Nagisa, ale i blízcí přátelé, kteří vždy stojí při něm. Avšak lidský život není jen o štěstí. Je i o utrpení, které Tomoyu nejednou srazí k zemi. Zbyde mu dostatek síly k postavení zpět na nohy? 
(zdroj: Anime Akihabara s menšími úpravami)

Anime recenze | Úvod

Zdravím všechny!

 

(pokud se dá o lidech čtoucích tento článek mluvit v množném čísle)

Rozhodla jsem se přidat další položku k častým článkům na tomhle blogu. Budou jí opět recenze, tentokrát však na všechna možná i nemožná anime. Než se do toho pustím, chtěla bych vám lehce nastínit, jak jsem vůbec na anime přišla, jaké žánry preferuju a tak podobně.

28. června 2015

Počátek | Recenze


Název: Počátek
Originál: Origin
Autor: Jessica Khouryová
Počet stran: 372
Nakladatelství: Egmont
Vydání: první

Jsi dokonalá. Tuhle větu slýchá Pia snad pětkrát denně. Stojí totiž na konci dlouhého a složitého experimentu vědeckého týmu Immortis, jehož cílem je stvořit nesmrtelného nezranitelného člověka.
A přesně taková Pia je. Nikdy se nezraní, nikdy nepodlehne nemoci, nikdy nezemře stářím.
Její existence je však přísně tajná a dívka nesmí opustit prostory vědeckých laboratoří skrytých v hlubinách amazonské džungle.
V den svých narozenin ale Pia objeví díru v plotě a rozhodne se na vlastní pěst prozkoumat deštný prales. Tam narazí na Eia, kluka z místního domorodého kmene. A najednou nic není jako dřív.

23. června 2015

Summer reading list


Abych nepřidávala stále jenom recenze, rozhodla jsem se spracovat svůj čtecí plán na léto. Budu ho průběžně během prázdnin aktualizovat, přidávat odkazy na recenze jednotlivých knih a tak dále a tak dále.

22. června 2015

Řbitov zvířátek | Recenze

Název: Řbitov zvířátek
Originál: Pet Sematary
Autor: Stephen King
Počet stran: 376
Nakladatelství: Beta
Vydání: třetí

Děj se odehrává v městečku Ludlow kdesi uprostřed nekonečných lesů amerického státu Maine.
 Louis Creed se svou ženou a dvěma dětmi se nastěhují do domku nedaleko rušné silnice. Téměř ihned se mladí manželé začínají přátelit s jejich sousedem, staříkem Judem, který zde žije odjakživa a zná všechna místní tajemství. Včetně Řbitova zvířátek. Děti z širého okolí na tom podivném místě dlouhá léta pohřbívají své mrtvé domácí mazlíčky. Nikdo netuší, co k tomu děti vede a nikdo po tom příliš nepátrá.
Za zvířecím pohřebištěm se však skrývá ještě starší a děsivější místo posledního odpočinku...



16. června 2015

První stříbrná kniha snů | Recenze

Název: První tříbrná kniha snů
Originál: Silber: Das erste Buch der Träume
Autor: Kerstin Gierová
Počet stran: 352
Díl: 1/x
Nakladatelství: CooBoo
Vydání: první

Liv Silberové se vždycky zdály velmi opravdové sny. Po přestěhování do Londýna však ve spánku projde zelenými dveřmi s klikou ve tvaru ještěrky a navštíví hřbitov Highgate. Vpadne přímo doprostřed podivného rituálu, který pořádá parta čtyř kluků.
Na takovém snu by nebylo nic divného, jenže, jak Liv později zjistí, oni kluci chodí do její školy a zdá se, že všichni do jednoho ví věci, jež se té noci na hřbitově staly. Liv je pořádně zmatená.  Jak se jim mohlo všem zdát úplně to stejné?
Její zmatek se ještě zvýší, když ji kluci na večírku přizvou k jakési tajemné hře, v níž mají roli magické obřady, démoni, panenská krev...Jak to všechno dopadne?




11. června 2015

Prvních 100 | Recenze

Název: Prvních 100
Originál: The 100
Autor: Kass Morgan
Počet stran: 280
Díl: 1/2
Nakladatelství: CooBoo
Vydání: první


Země je po katastrofální jaderné válce opuštěná. Lidstvo se uchýlilo do vesmíru. Ale jak dlouho jejich vesmírné lodě ještě vydrží? A dá se ještě vůbec na radioaktivním povrchu Modré planety žít?
Odpověď na tuto otázku má za úkol zjistit sto nezletilých delikventů, kteří jsou na místo trestu smrti vysláni na stovky let neobydlený zemský povrch. Přežijí nástrahy divoké přírody? A co když na Zemi ještě někdo zbyl?

6. června 2015

The Ultimate Book Tag



Ták! Konečně jsem se odhodlala k napsání něčeho jiného, než knižní recenze. Sláva mi!
Jelikož zatím pořádně nevím o čem bych měla psát, zvolila jsem si jako téma tohohle článku tag, který jsem vyčmuchala na blogu Zašitá v knihách.


4. června 2015

Volání kukačky | Recenze

Název: Volání kukačky
Originál: The Cuckoo's Calling
Autor: Robert Galbraith
Počet stran: 480
Nakladatelství: Plus
Vydání: první

Když slavná modelka Lula Landryová jedné mrazivé noci vypadne z okna svého bytu, všichni jsou přesvědčeni o tom, že spáchala sebevraždu. Ne však její nevlastní bratr, který se nemůže zbavit domněnek o údajném zavraždění své milované sestry. Najme si proto soukromého detektiva, bývalého vojáka Cormorana Strika, aby celý případ ještě jednou prošetřil. Strike je v tíživé životní situaci. Opustila jej snoubenka, topí se v dluzích, je nucen přespávat v kanceláři. Hlavně z těchto důvodů Strike případ přijme. Pomalu proniká hlouběji a hlouběji do hýřivého světa slavných a bohatých, ve kterém  modelka žila a odkrývá mnohá tajemství.