SCM music player

27. února 2016

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti | Recenze

Název: Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti
Originál: Miss Peregrine's home for pelicular children
Autor: Ransom Riggs
Díl: 1/3
Počet stran: 360
Nakladatelství: Jota
Vydání: první

Po záhadné smrti svého milovaného dědečka se Jacob vydává na ostrov poblíž Irska, kde děda za druhé světové války vyrůstal v sirotčinci spolu s dětmi, které podle jeho příběhů oplývaly nanejvýš podivnými schopnostmi. Těmto věcem ale Jacob už dávno nevěří a chce poznat, co tehdy dědeček prožíval doopravdy. Zda to byly doopravdy zlaté časy jeho života, nebo zažil takovou hrůzu, že o ní nedokáže mluvit jinak než přes neuvěřitelné historky.
K Jacobovu překvapení se však to, co mu dědeček vypravoval a ukazoval na spoustě fotografií, blíží pravdě mnohem víc, než si původně myslel. Jeho dávní dětští přátelé totiž podle všeho stále žijí.

20. února 2016

Throw-back: London 2015

Zdroj

Nemáte pocit, že poslední dobou nepřidávám nic jiného než knižní recenze? Já teda ano. Proto se rozmanitost svých článků pokusím o něco zvýšit články o mých cestách, které se budou skládat skoro ze samých fotek, což doufám trochu vyváží množství zdlouhavých recenzí. 
Tento se bude týkat našeho rodinného výletu do Londýna, jenž jsme absolvovali v říjnu. Moc se vydařil, vzpomínky na něj jsou, až na pár výjimek, pozitivní a moc ráda se tam někdy zase podívám.

17. února 2016

Random recommendations #3: Tumblr

                                
Kdybyste se mě teď zeptali, jaká je má oblíbená sociální síť, bez přemýšlení bych vyhrkla, že právě Tumblr. A to i přesto, že třeba na Facebooku či Instagramu trávím (bohužel) času mnohem víc, než na této o něco méně známější stránce. Proč? To se vám v tomto doporučujícím článku pokusím objasnit.

16. února 2016

Half Wild | Recenze

Název: Half Wild - Napůl divoký
Originál: Half Wild
Autor: Sally Green
Díl: 2/3
Počet stran: 392
Nakladatelství: Yoli
Vydání: první

Nathan, takzvaný Poloviční kód, který již od narození nepatřil mezi Bílé ani mezi Černé čarodějnice, se stále ukrývá v lesích. Teď, když mu jeho otec Marcus předal tři dary, se začíná projevovat jeho Nadání, které však stále neovládá. Jeho životní láska, Annalise, je však stále v kouzelném spánku v zajetí čarodějky Mercury a jeho nejlepší přítel je pravděpodobně mrtvý. Ani Lovci nezahálejí a plánují rozšířit svůj vliv na celou Evropu a zbavit se všech Černých čarodějnic jednou provždy, proti čemuž se Nathan rozhodne bojovat. Může ale věřit všem svým přátelům a spojencům?


9. února 2016

Splynutí | Recenze

Název: Splynutí
Originál: Fuse
Autor: Jullianna Baggott
Díl: 2/3
Počet stran: 512
Nakladatelství: Jota
Vydání: první

Pressii, Partridgeovi a jejim přátelům se úspěšně podařilo uniknout Speciálním jednotkám z Dómu, zbavit se Ingershipa, vůdce OSR, a zachránit jeho manželku a získat cenné informace v podobě zvláštních černých skříněk. Ty jsou ale uzamčeny kódem, všechny důležité údaje, které by mohly pomoci k dobytí Dómu jsou nedostupné.
Dóm se navíc z předchozí porážky rychle vzpamatoval a posílá ven dívku Wildu s poselstvím: „Vraťte nám našeho syna, jinak zabijeme rukojmí.“ Tím synem je samozřejmě myšlen Partridge, který odtud před nedávnem uprchl pod vidinou nálezu své údajně mrtvé matky. Když začínají umírat první lidé, stojí Partridge před těžkým rozhodnutím. Vrátit se domů, do klece ovládané jeho otcem nebo mít na svědomí životy nevinných? 

5. února 2016

Ruka odplaty | Recenze


Název: Ruka odplaty
Originál: Choices of One
Autor: Timothy Zahn
Počet stran: 408
Nakladatelství: Egmont
Vydání: první

Od zničení první Hvězdy smrti už uplynul nějaký čas a Rebelové nutně potřebují získat novou základnu. Jako na zavolanou jim guvernér Ferrouz ze sektoru Candoras nabízí útočiště výměnou za ochranu proti diktátorovi Nusovi Esvovi, jehož vliv se v té době rychlým tempem rozšiřuje a je jen otázkou času, kdy se začne zajímat o území Impéria. Stále to však může být past zosnovaná císařem a tak jsou vysláni Luke, Leia a Han, aby guvernérovu nabídku prošetřili. Nejsou ale jediní. Impérium si chce ověřit, zda se doopravdy jedná o velezradu a kdyby tomu tak skutečně bylo, Ferrouze se zbavit. Do Candorasu proto míří i proslulá Císařova ruka, Mara Jade s jednotkou stormtrooperů známou také jako Ruka odplaty.

2. února 2016

Všem klukům, které jsem milovala | Recenze

Název: Všem klukům, které jsem milovala
Originál: To All the Boys I've Loved Before
Autor: Jenny Hanová
Díl: 1/2
Počet stran: 320
Nakladatelství: CooBoo
Vydání: první

Lara Jean se v životě zamilovala už mnohokrát. Bohužel ani jedna z jejích lásek jí zatím nebyla oplacena. A protože Lara Jean už tehdy dobře věděla, že nemá smysl zbytečně fňukat, rozhodla se, že se ze zamilování vypíše. Každému klukovi, do kterého se kdy zakoukala, napsala milostný dopis, který bezpečně schovala do krabice na klobouky a domnívá se, že je nikdo nikdy nenajde.
Jednou však krabice zmizí a Lara Jean zjistí, že všechny dopisy někdo rozeslal! Navíc se ještě musí potýkat s odchodem své starší sestry na vysokou daleko za oceánem a na Laru jakožto novopečenou hlavní ženskou v rodině se navalí spousta povinností. Jak se Lara Jean s tímto vším vypořádá?