SCM music player

28. června 2016

Anime recenze | Diabolik Lovers

anime, diabolik lovers, and vampire image
Zdroj
Název: Diabolik Lovers
Název ve znacích: DIABOLIK LOVERS
Rok vydání: 2013
Počet epizod: 12+1
Děj:
Komori Yui je pozitivně smýšlející dívka, kterou trápí nadpřirozené jevy a vidiny duchů. V druhém ročníku na střední škole se rozhodne přejít na jinou - do večerní školy, a to vše kvůli otcově práci. Povídá se, že mezi místními studenty žijí upíři a Yui je právě ta, co skončí mezi šesti z nich.
(Zdroj: Anime Akihabara)

Opening:

26. června 2016

Nocte | Recenze

Název: Nocte
Originál: Nocte
Autor: Courtney Coleová
Díl: 1/3
Počet stran: 344
Nakladatelství: CooBoo
Vydání: první

Callu Princeovou mají všichni její vrstevníci zafixovanou jako "holku z pohřebáku" a jediného opravdového přítele nachází ve svém dvojčeti Finnovi, který stojí při ní, ať se děje cokoli, stejně jako ona při něm. Problém je, že Finn trpí schizofrenií, tudíž "ta silná" musí být téměř vždy Calla. A v situaci, jež právě potkala její rodinu, je zachování zdravého rozumu velmi těžké, občas dokonce nemožné.
Ještěže se ve městě znenadání objeví Dare DuBray a pronajme si bydlení nedaleko Princeových. Jen on totiž dokáže Callu udržet nad vodou.


24. června 2016

Přiživuju své vnitřní dítě...

cartoonnetwork and 👑 image

Spousta lidí si pod pojmem animovaný seriál většinou představí Simpsonovy, Futuramu nebo třeba South Park. Zbytek odsoudí jako blbosti, z nichž před lety vyrostli. Další část jako jedinou animaci, která stojí za zkouknutí, označí tu japonskou. A potom je tu ta poslední skupina, jejichž vnitřní dítě ještě neumřelo, která je schopná na vážno prožívat i seriály určené převážně dětskému publiku. A že jich není málo; vznikají fandomy, plné všemožných ne-tak-úplně-dětských fanfikcí, fan artů či alternativních vesmírů. Mezi tyto lidi se řadím také já a ráda bych v tomto článku představila několik animovaných seriálů, jež v sobě skrývají mnohem víc než by se na první pohled mohlo zdát. (Né, v žádném případě jsem to nenapsala proto, abych se mohla hodiny hrabat v gifech na Tumblr a nevyčítat si, že prokrastinuju)

22. června 2016

Achilleova píseň | Recenze

Název: Achilleova píseň
Originál: The Song of Achilles
Autor: Madeline Millerová
Počet stran: 368
Nakladatelství: Host
Vydání: první

Princ Patroklos nikdy v ničem pořádně nevynikal, nezdědil totiž tvrdost, sílu ani bojovnost svého otce, který jej už v mladém věku zavrhl. Snad to pro něj bylo úlevou, když byl  nakonec Patroklos poslán do vyhnanství. Nový domov našel v království Fthie u krále Pelea. Ten se může pyšnit synem Achilleem, jenž je vším, čím Patroklos není - neporazitelným bojovníkem s božskou krví a krásnou tváří. Přes všechny propasti, které je dělí, se mezi oběma chlapci zrodí hluboké přátelství, s postupujícím věkem přerůstající v lásku.
Jenže se nacházíme těsně před vypuknutím Trojské války, s níž navíc přichází také věštba. Podle ní se musí Achilleus, nyní nejlepší z řeckých válečníků, vydat před brány města Troji také. Jen tak si totiž získá slibovanou slávu a uznání, jen tak nebude zapomenut. Spolu s Patroklem se tedy vydávají do víru bojů, aniž tuší, jak těžké zkoušky je zde čekají.