SCM music player

16. října 2016

Bílá cesta | Recenze

Název: Bílá cesta
Originál: The White Road
Autor: Lynn Flewelling
Díl: 5/7
Počet stran: 288
Nakladatelství: Fantom Print
Vydání: první

Přestože se Seregilovi a Alekovi se podařilo přežít otroctví v nepřátelském Plenimaru, jejich problémy zdaleka nekončí. Pořád jim totiž zůstalo rhekaro, dítě, které s pomocí Alekovy krve Häzadrielfaie stvořil jeho bývalý pán Yhakobin. Kromě užitečných léčivých schopností umí také zabíjet, což by dávalo tomu, kdo rhekaro získá, strašlivou moc. Dokonce by mohl zvrátit i průběh války!
 Po rhekaru prahne i nepřítel naší dvojice, Ulan í Sathil, který jej zamýšlí využít pro své vlastní nekalé záměry. To však Alek se Seregilem nechtějí dopustit a jsou nuceni uzavřít nečekaná spojenectví.

7. října 2016

Anime recenze | Mahou Shoujo Madoka Magica

mahou shojo madoka magica and pullea magi madoka magica image

Název: Mahou Shoujo Madoka Magica
Název ve znacích: 魔法少女まどか★マギカ
Anglický název: Puella Magi Madoka Magica
Rok vydání: 2011
Počet epizod: 12
Děj:
Madoka Kaname a Sayaka Miki žijí obyčejné životy obyčejných středoškolaček. Všechno se mění ve chvíli, kdy se setkávají s Kyuubey, podivným stvořením podobným kočce, a Homurou Akemi, novou studentkou v jejich třídě.
Kyuubei jim nabídne na první pohled velmi výhodnou smlouvu - za splnění jakéhokoliv jejich přání se z  obou stanou magické dívky, jejichž každý den je jedno velké dobrodružství. Homura, která je magickou dívkou už delší dobu, je však varuje, aby jeho nabídku odmítly, jelikož nic není takové, jak se zdá.
Příběh naděje, zoufalství a přátelství Mahou Shoujo Madoka Magica řeší těžkosti životů magických dívek a cenu, která se platí za to, aby se sen stal skutečností. 
(S drobnými úpravami přeloženo z Kissanime)

Opening: 

5. října 2016

Nejtemnější část lesa | Recenze

Název: Nejtemnější část lesa
Originál: The Darkest Part of the Forest
Autor: Holly Blacková
Počet stran: 336
Nakladatelství: Omega
Vydání: první

V městečku Fairfold, ležícím uprostřed lesů, se svět smrtelníků prolíná se světem víl a skřítků. Jeho obyvatelé žijí s kouzelnými bytostmi relativně v míru, nicméně pokud nevíte, jak s vílami vycházet, nenosíte ty správné amulety nebo jste sem přijeli jako turisté, stanete se obětí jejich krutých legrácek, které vás mohou stát i život.
Největší kuriozitou Fairfoldu však již odnepaměti byla skleněná rakev, v níž spí překrásný rohatý chlapec s ušima špičatýma jako nože. Ačkoliv to mnozí zkoušeli, chlapcův hluboký spánek se ještě nikdy nikomu přerušit nepodařilo. Jednou však sourozenci Hazel a Ben, kteří spícímu elfovi po celý svůj život chodívali šeptat svá tajemství a touhy, najdou rakev rozbitou. A všichni ve Fairfoldu jsou rázem ve velkém nebezpečí.