SCM music player

24. května 2015

Spáleniště: Zkouška | Recenze

Název: Spáleniště: Zkouška
Spáleniště a moje milovaná kočičice jako bonus.
Originál: The Scorch Trials
Autor: James Daschner
Díl: 2/3
Počet stran: 344
Nakladatelství: Yoli
Vydání: první

Poté co Thomas s ostatními Placery unikli z Labyrintu, jsou přesvědčení, že už je všemu konec. Nemohli se mýlit víc.
Tajemná organizace ZLOSIN je má stále ve své moci a připravila si pro ně další várku zkoušek a testů. Tentokrát  budou muset putovat nehostinnou pustinou pod paprsky žhnoucího slunce plnou ''raplů'' nakažených smrtícím virem a během dvou týdnů dorazit do bezpečného útočiště.
(tohle už jsem psala já, už to není obšlehnuté z knihy)





No, jak už jsem psala minule, trochu jsem se tohohle dílu bála, jelikož to ke konci Labyrintu vypadalo, že se schyluje k nějaké revoluci a další dystopickou revoluční sérii bych už asi nerozdýchala. K mému úžasu se bohudíky žádná vzpoura proti ZLOSINU zatím nekonala. Naši milí Placeři chtě nechtě stále zůstávají v jeho spárech. I přesto to tak nějak nebylo ono.
Děj ubíhal docela rychlým tempem, ale ne tolik jako u prvního dílu. Už mě to nenutilo myslet jen na to, co se sakra stane dál, mohla jsem udělat i velmi dlouhou přestávku, bez toho, aby mě kniha neustále nutila číst. Zkrátka Spáleniště v mých očích ztratilo jednu z ohromných předností Labyrintu.
Kniha mi přišla také o něco krvavější než první díl, jako ne že by mi to vadilo. Jen taková poznámka. Na místo rmutů se ve Spáleništi objevují jako ''hlavní strašáci'' šílení lidé nakažení smrtelným virem, kteří jsou možná ještě děsivější, než chlupatí slimáci z nichž trčí robotické paže. Dobře rmuti byli horší.
Kupodivu Thomas už tolik neštval, více méně se přestal do všeho míchat. Teď se všechno více méně míchalo do Thomase.
Newt v knížce měl hrozně moc málo prostoru. To mě hrozně zklamalo, protože je to moje nej postava, jak už jsem zmiňovala v recenzi na Labyrint.
Teresa se mi líbí čím dál tím méně (překlad: je to hnusná svině!) a marně čekám až Thomas pochopí, že nemá cenu se s ní nijak zaobírat.
Objevilo se nám tu i pár nových postav, z nichž nejdůležitější je nejspíš Brenda. Ta se začíná dosti zajímat o Thomase, tudíž se nám tu rýsuje milostný trojúhelník (já jsem tým Kdokoli jenom ne Teresa). Brenda mě mi charakterově přišla docela v pohodě, vlastně se pořád nemůžu rozhodnout, jestli ji mám ráda nebo ne. Ke konci už asi spíš jo.
Obálka opět strašně hezká, jsem ráda za absenci filmového obalu, i když trailer na Spáleniště už je pár dní venku, proto očekávám, že na knihy v knihkupectví nějakou tu nepotřebnou obálčičku každou chvíli nacpou.
Jinak mě už na Spáleništi nic víc nezaujalo, v porovnání s prvním dílem se mi zdálo o něco horší. Přesto budu očekávat vydání dalšího dílu, jenž nese název Vražedná léčba a v Česku se objeví někdy kolem 1. července.


Hodnocení:
60%

Jo a sorry, že teď jenom recenzničím, ale zatím nemám nápad na nějaký ten normální článek a nenašla jsem ani žádný zajímavý tag ke zpracování. 




                                                                       

2 komentáře:

Marky řekl(a)...

Pěkná recenze, i když mě tedy Spáleniště nadchlo o dost víc, ale chápu tvůj názor... Mimochodem ráda bych tě sledovala, ale nenašla jsem na tvém blogu ani GFC, bloglovin ani Google+. Máš nějaký takový účet?

ada řekl(a)...

Právě jsem si založila Blogovin a šoupla sem ikonku. Do teďka jsem totiž neměla páru, že takové stránky existují. :D