SCM music player

26. července 2016

Anime recenze | Tanaka-kun wa Itsumo Kedaruge


tanaka, tanaka kun, and ohta image
Zdroj

Název: Tanaka-kun wa Itsumo Kedaruge
Název ve znacích: 田中くんはいつもけだるげ
Rok vydání: 2016
Počet epizod: 12
Děj:
Povzdech, opírání o lokty, ospalé oči. Tanaka je chlapec, který se zásadně nesnaží, ale není neoblíbený. Tohle je uvolněná komedie o Tanakovi a klidném Ootovi, který ho nemůže nechat na pokoji.
(Zdroj: Anime Akihabara; dost nepřesné, ale na překlad z Kissanime jsem moc líná...)

Opening:


Na Tanaka-kun wa Itsumo Kedaruge jsem narazila úplnou náhodou při pročesávání žebříčků oblíbenosti na Kissanime. V té době byla venku jen malá část epizod, takže jsem si musela projít bolestivým procesem čekání na sobotu, kdy nové díly vycházely, což už může napovědět, jak moc jsem si toto anime oblíbila. 
anime, gif, and oota image
Zdroj

Děj se točí okolo chlapce Tanaky, u něhož je jedno, kolik líných lidí jste v životě potkali, on totiž bude dozajista ten nejlínější. Je schopný prospat celý den, vynechat několik jídel, jelikož kousání jej vyčerpává, jakákoli větší aktivita v jeho případě prakticky není možná a kdyby nebylo jeho věrného kamaráda Ohty, nedošel by ráno ani do školy. Přestože však v podstatě nikdy nic nedělá, s každou novou epizodou získává další přátele, kteří na něj spoléhají, a tak je nucen se zapojovat do otravného, ale nakonec vlastně docela příjemného, středoškolského života.
Tanaka-kun wa Itsumo Kedaruge považuji za anime zejména odpočinkové a tím, že na sebe jednotlivé díly přímo nenavazují si ho můžete pořádně vychutnávat klidně i měsíc, po rušném dni v práci nebo ve škole se jím hodit do pohody. Protože co je lepšího než se nechat unášet úsměvnými situacemi, s nimiž se Tanaka a Ohta musí každý den potýkat...respektive se s nimi potýká Ohta, s klimbajícím Tanakou přehozeným přes rameno. 

K roztomilosti tohoto anime také velkým dílem přispívá animace, která je sice jednoduchá, v mých očích však naprosto dokonalá. Prostě když vás nudí epizoda (ne že by se mi to tady stalo), koukejte na animaci a když ani ta není dobrá, tak na to nemá cenu koukat. 


Zdroj
Opening, ending i soundtrack celkově k lenivé atmosféře tohoto anime dokonale sedly. Byly veselé, příjemné na poslech a zároveň nepřeplácané. Co víc si přát? 

Kromě líného Tanaky a jeho bodyguarda kamaráda Ohty (jejichž jednoduchá jména naprosto miluju, jelikož je to snad poprvé, co dokážu napsat jméno anime postavy v kandži!!!) se zde nachází spousta převážně komických postaviček. Jejich charaktery nejsou nic složitého, každopádně pro pobavení jsou skvělí. Ať už je to maličká Miyano, delikvientka Echizen, školní kráska Shiraishi, mladší sestry Tanaky s Ohtou, Rino a Saya nebo jejich další spolužáci, žádného z nich nejde nemít rád. 


Tanaka-kun wa Itsumo Kedaruge je anime jako svořené pro lenochy a prokrastinátory, jimž hlavní hrdina Tanaka doslova kraluje. Jedná se o oddechovou, vtipnou podívanou, kterou bych označila za skrytý drahokam tohoto roku, a budu na něj s láskou vzpomínat, možná někdy i zkouknu znova. 


5/6




Žádné komentáře: