SCM music player

16. prosince 2015

Random recommendations #2: Gravity Falls


Zdroj
Zdravím! :)
Jelikož sleduju zase pár zajímavých věcí a nejraději bych o tom vykládala každému, koho náhodně potkám na ulici, padlo rozhodnutí, že se s vámi opět o něco z toho podělím.



Gravity Falls

Jestliže zastáváte názor, že americké cartoons jsou v dnešní době už pouze záležitostí pro děti pod dvanáct let, přestaňte raději hned číst a jděte dělat něco smysluplnějšího. Gravity Falls totiž není nic jiného než kreslený seriál vysílaný na stanici Disney Channel. Teď jsem asi ve vašich očích dost klesla, co? Ale ujišťuji vás, že Gravity Falls (v češtině jako Městečko Záhad) je naprosto skvělý animovaný počin, který všichni milovníci záhad a různých paranormálních věcí zkrátka musí vidět, ať se děje, co chce.
Příběh se točí okolo dvanáctiletých dvojčat, Dippera a Mabel Pinesových, jejichž rodiče usoudí, že potřebují na léto trochu změnit prostředí a pošlou je strávit prázdniny do ospalého městečka Gravity Falls ležícího prakticky uprostřed ničeho. Zde vede velmi úspěšnou past na turisty jejich prastrýček Stan. Na první pohled to vypadá na další nudné léto, ale poté co Dipper nalézá starý Deník číslo 3, kam si jeho neznámý majitel zaznamenával veškeré prazvláštní věci, které v okolí Gravity Falls objevil, se ukáže, že městečko skrývá mnohá tajemství, která jen čekají, aby je někdo odhalil.
Mimo skvělé animace a příběhu vám GF může nabídnout také spoustu vtipných hlášek či situací, někdy budete dokonce uvažovat, jestli se na to opravdu můžou dívat děti (takové citové vydírání žádné normální dítě nemá šanci přežít...nebo jsem já ta slabá?). Do postav se zkrátka a dobře zamilujete, ani nevíte jak. Ať už do sluníčka Mabel, zvědavého Dippera, Stana, nebo třeba Soose.
A když ještě teď otálíte, jestli s tím plýtvat svým drahocenným časem, výborně se na tom trénuje angličtina (pokud teda nezvolíte český dabing, to potom už opravdu nevím, na co bych vás nalákala). Přidejme ještě úžasně kreativní fandom, jehož nápady mě nikdy nepřestanou uvádět v úžas, a nová závislost je na světě!

Kdybyste hledali, kde to zkouknout, doporučuji http://gravityfallstown.blogspot.cz/ :)

Žádné komentáře: