SCM music player

4. října 2015

Anime recenze | Kamisama hajimemashita 2


Název: Kami-sama Hajimemashita 2
Název ve znacích: 神様はじめました 2
Anglický název: Kamisama Kiss 2
Rok vydání: 2015
Počet epizod: 12
Děj: A je tu pokračování skvělého anime Kami-sama Hajimemashita! Po tom, co Otohikogami (podle Nanami Babochlap) Nanami otestoval, zdali je už plnohodnotná Bohyně Země, šla Nanami do Izuma, kde se rok co rok jeden týden v říjnu božstva celé země shromáždí na schůzce. A tímto pokračuje Nanamiino dobrodružství, ve kterém najde nové přátele a bude muset čelit velkému nebezpečí, které by nemusela přežít. A co když ji potká i nová láska?

Opening:


Po dlouhatánské době jsem se konečně odhodlala zkouknout druhou sérii Kami-sama Hajimemashista. Vidíte? Prokrastinuju už i u sledování anime! Klesla jsem fakt hluboko... Ale zpátky k již zmíněnému animáku.
Zdroj
Pro ty, co nejsou obeznámeni s dějem první série: Příběh vypráví o mladé studentce Nanami Momozono, která náhle ztratí domov kvůli svému otci, jenž jí nechal na krku všechny své dluhy a zmizel do neznáma. Nanami tak čeká první noc na lavičce v parku. Nebo ne? Jistě, že ne, o čem by to potom bylo! Dívka totiž zachrání krk kolemjdoucímu muži jménem Mikage. Onen podivín jí jako protislužbu nabídne příbytek ve staré svatyni. Když tam Nanami dorazí, zjistí, že Mikage nebyl jen obyčejný člověk, nýbrž bůh Země a spolu s chrámem jí přenechal i svou božskou moc! S pomocí Mikageho nepřístupného služebníka Tomoeho se Nanami učí, jak se stát plnohodnotnou bohyní. Brzy se ovšem na vlastní kůži přesvědčí, že to není nic jednoduchého. Navíc začíná zjišťovat, že pro ni Tomoe začíná být mnohem víc než jen pomocník a rádce. Dokonce více než kamarád... (všichni víme, kam tohle směřuje xD)

Ačkoliv jsem byla z první série nadšená, ta druhá už mi tak úžasná nepřipadala. Nemám ponětí proč, protože jak si tak vzpomínám, moc se od sebe nelišily.
Na začátku se zdálo, že se objeví nějaký trochu serióznější nepřítel v podobě Tomoeho starého přítele, kterému se jeho ''zkrotnutí'' a ochranitelský vzah k Nanami vůbec nezamlouval. Prakticky během celého anime vypadalo, že se něco semele, bohužel se tak však nestalo. Ke konci se v chudáčkovi záporáčkovi probudily nějaké lidské city, více méně opustil od svých ďábelských plánů, byl nešetrně odsunut do pozadí a příběh vyvrcholil úplně jiným způsobem. Což mě docela zklamalo, jelikož epický zvrat by anime jen prospěl. Ale snad se chudáček záporáček ještě vzpamatuje v další sérii.
Zdroj
Anime se klasicky skládalo z menších dvou až tří dílových příběhů, přičemž se vztah mezi Nanami a Tomoem k mé radosti víc a víc prohluboval. Ano, už je to tak. Právě vzájemné kočkování a občasné romantické chvilky dvou hlavních postav je u tohoto anime hlavním důvodem, proč dosáhlo takové oblíbenosti.
Také se mi hodně líbilo prostředí, v němž se Kami-sama Hajimemashita odehrávalo. Legendy, bohové, jókai? To je rozhodně něco pro mě!

Vzhledem k tomu, že se jedná o anime z tohoto roku, je animace propracovaná do nejmenších detailů. Z toho důvodu jsem si sledování užila mnohem více, než kdyby šlo o nějakou béčkovou odpornost.

Z hudební části mě asi nejvíc očaroval soundtrack, který zněl tak tradičně japonsky a zdařile dokresloval atmosféru anime. Opening byl veselý a rytmický, zpěvačka (která pravděpodobně nazpívala i opening v první sérce) měla dost zajímavý hlas. Celkově působil velmi příjemně, i když už si jej nejspíš znova neposlechnu. Zas a znova jsem dělala čest svému zlozvyku v přeskakování endingů. Slyšela jsem jej jen jednou či dvakrát, příliš mě však nezaujal.

V první sérii mi hlavní hrdinka Nanami příliš nevadila, nyní mi ale místy připadala neskutečně otravná a ze začátku šíleně neschopná, což se však časem spravilo. Nějak jsem si na ni potom zvykla. Přece jenom to nakonec bylo odvážné děvče s velkým srdcem (někdy až příliš velkým).
Tomoe byl zkrátka úžasný jako vždy. Krásný, ušatý, ochranitelský a zamilovaný. Není víc , co dodat.
Měli jsme šanci poznat i několik nových postav.  Patří mezi ně okřídlení příbuzní Nanamina kamaráda Kuramy, či  lehce zženštilý bůh větru Otohikogami. Nahlédli jsme také do minulosti několika starších charakterů (včetně Tomoeho a Nanami), čímž získaly větší hloubku. Na malou chvilku se v příběhu objevil i sám ztracený Mikage.

Kami-sama Hajimemashita 2 se mé maličkosti líbilo příběhově o něco méně, než jeho předchozí série. Zdálo se mi také, že už se tam nenašlo tolik vtipných momentů. Zato romantiky zase oproti první sérce přibylo, což také nebylo na škodu, protože Tomoe a Nanami jsou spolu vážně moc roztomilí.  Hodnotím čtyřmi hvězdičkami z šesti.




Žádné komentáře: