SCM music player

16. září 2015

Anime recenze | Ouran Koukou Host Club


Název: Ouran Koukou Host Club
Název ve znacích: 桜蘭高校ホスト部
Anglický název: Ouran High School Host Club
Rok vydání: 2006
Počet epizod: 26
Děj: Představte si tu nejhonosnější školu pro dětičky z těch nejbohatších a nejmocnějších rodin z celého Japonska. Tu osaďte spoustou „výjimečných“ charakterů (to aby o zábavu nebyla nouze) a celé to vyšperkujte hromadou růží, růžové barvy a podobných proprietek - a máte kulisu pro nový ztřeštěný seriál. A abychom nečelili podezření, že jsme snad lidumilové, tak vezmeme naprosto normální dívku a hned v prvním díle ji necháme zatoulat se do klubovny toho nejpodivnějšího spolku na celé škole - klubu, ve kterém skupina bišíků za úplatu dělá společnost znuděným žákyním. Naše nebohá hrdinka pak shodou okolností spadne těmhle výtečníkům přímo do jejich zvrhlých spárů a od tohoto okamžiku se roztáčí kolotoč ztřeštěných scén, někdy doprovázených západem slunce, jindy padajícími okvětními lístky (ty tu padají opravdu pořád), a pak pro změnu zapadajícím sluncem a padajícími okvětními lístky… 
(Zdroj: Anime Akihabara)

Jestli jsem někdy o nějakém anime řekla, že bylo šílené, neměla jsem ponětí, co mě čeká při koukání na Ouran High School Host Club. Očekávala jsem cokoliv, ale tohle ne. Tohle fakt ne...
Pokud jste četli anotaci, říkáte si, že to přeci nemůže být až tak strašné. Dovolte mi vás vyvézt z omylu. Je to ještě mnohem horší. 
Podle předchozích několika řádků se nejspíš zdá, že jsem z Ouranu naprosto zklamaná a ani trochu se mi nelíbil. Což ovšem není pravda, protože přes všechny ty věci, které jsem o tomto anime právě napsala, jsem z něj nadšená. Ono je to totiž taková blbost, až je to svým způsobem geniální.
Zdroj
Abych vás varovala...jedná se o harémovku. Převrácenou harémovku (holka, spousta zamilovaných kluků). Převrácenou harémovku z prostředí klubu jedné snobské školy, jehož činnost by se dala nejlépe přirovnat k hromadnému balení holek. Přičemž hlavní hrdinka do prostor tohoto klubu nedopatřením zabloudí, semele se spousta věcí a nakonec to skončí tak, že se stává plnohodnotnou členkou a v klučičím převleku vesele svádí bohaté dcerky také. Aby to nebylo tak jednoduché, většina dosavadních baličů se do roztomilé Haruhi zabouchne až po uši. Jenže to rozhodně nepočítali s tím, že Haru-chan se nenechá žádným flirtováním ani v nejmenším rozhodit. A to všechno je jen začátek...
Tak co? Pořád jste přesvědčeni, že nic horšího vás potkat nemůže? Já říkám, že rozhodně může!
Dalším důležitým znakem Ouranu je totiž růžová. A to úplně všude. Těšte se například na jasně růžovou školní věž s hodinami, která mimochodem vypadá jako Big Ben... Také nám všude poletují okvětní lístky ať už z japonských třešní či temně rudých poupátek. Už teď lituji uklízeče ulic, kteří to nejspíš museli denně odvážet po kamionech.
K navození té správné boháčské atmosféry nám po celou dobu sledování hraje klasická hudba.
Zdroj
Jestli jsem vás ani teď nenalákala, musím dodat, že o humor není rozhodně žádná nouze. V jednu chvíli se válíte smíchy po podlaze, poté natahujete moldánky a za pár sekund se sami sebe ptáte, na jakou krávovinu se to vlastně díváte.
Velkým mínusem Ouranu se však staly  flashbacky, které nám sice lépe přiblížily minulost postav, umožnily nám lépe je pochopit, bohužel jeden takový průměrný flashback trval přinejmenším polovinu jednoho dílu (někdy dokonce celý). No a soustřeďte se na osud vedlejšího charakteru, který vás ani příliš nezajímá, když se vám hlavou neustále honí dohady ohledně vývinu hlavního příběhu.

Animace se orientovala spíše do stylu shoujo anime (čímž vlastně Ouran je), který příliš nemusím. Ale po dvaceti šesti epizodách už jsem si na ty velké kulaté očiska nějakým způsobem zvykla.

Zdroj
Díky častým flashbackům byly všechny postavy hodně dobře propracovány (což ovšem neznaméná, že mě ty dlouhé pohledy do minulosti nenudily). Pochopili jsme, z jakých důvodů se chovají tak, jak se chovají, jejich rodinné poměry či vzájemné vztahy. Na anime se mi velmi zalíbily právě ony.
Zdroj
Haruhi Fujioka rozhodně není typickou hlavní hrdinkou anime pro dívky. To, že se do ní polovina jejích přátel z Host clubu zamilovala, jí nikdy nepřišlo na mysl a veškeré jejich pokusy o získání její přízně přešla s chladnou hlavou. Navíc jí nechybělo dobré srdce a mozek také hojně používala. Přesto však v žádném případě nepůsobila jako Mary Sue.
Tamaki Suou, zakladatel klubu byl zkrátka učebnicovým příkladem pana Dokonalého. Krom klasických uhlazených způsobů nebo nepostradatelného šarmu, z něhož všecka děvčata (tedy až na Haru-chan) padala na kolena, se vyznačuje také ohromnou marnivostí, hloupostí a sklonem oslovovat své přátele jako členy rodiny.
Zdroj
Přestože Host club patří synům bohatých rodin, potřebuje někoho, kdo se bude pečlivě starat o jeho rozpočet. Touto osobou je Kyouya Ootori, který se do věcí pouští jen tehdy, je-li za tím pořádný zisk. I když se zdá, že Kyouya patří mezi ony bezpáteřní osoby, jenž pro peníze udělají úplně cokoliv, později se ukáže, že tomu tak vůbec není.
Zdroj
Dvojčatům Hikaruovi a Kaoruovi Hitachiinům (nenávidím skloňování japonských slov xD) se zase mezi návštěvnicemi klubu podařilo dobře prodat svou lehce incestní bratrskou lásku. Nikdy jsem nepřišla na to, zda to celé jen hrají nebo se prostě chovají přirozeně. Každopádně tohle povedené duo mi v hodně věcech (až teda na tu část s twincestem) připomínalo Freda a George, a proto se staly i mými nejoblíbenějšími postavami z tohoto anime.
Zdroj
Posledními charaktery, které stojí za to zmínit v recenzi jsou Mitsukuni Haninozuka všemi zvaný Honey (to vzhledem k jeho zabijácké roztomilosti není žádné překvapení) a jeho věrný přítel Takashi Morinozuka, jenž toho mnoho nenamluví. Oba dva však mistrně ovládají všemožné druhy bojových umění a není radno si s nimi zahrávat.




Ouran Highschool Host Club sice nemá příliš napínavý příběh a flashbacky bych někdy opravdu nejradši přeskakovala, ale pokud hledáte bláznivou trochu parodickou podívanou s romantickými prvky, která vás pořádně polechtá na bránici, je tohle anime právě pro vás. Navíc všechny postavy si opravdu zamilujete a budete jim zběsile fandit až do poslední epizody.









Žádné komentáře: